donderdag 21 januari 2021

Business: Mobile Vikings in handen van Proximus (14 december 2020)

DPG Media kondigt vandaag, maandag 14 december, aan dat het een akkoord heeft bereikt met Proximus voor de overname van telecomoperator Mobile Vikings.

Mobile Vikings, opgericht in 2007, is een attractief merk binnen de Belgische telecommarkt, met in hoofdzaak een aantrekkelijk mobiel aanbod voor jongeren en data-adepten. Vandaag tellen de merken Mobile Vikings en JIM Mobile samen zo'n 335.000 klanten. Mobile Vikings heeft een duidelijke positionering en de Viking community is daarmee uitgegroeid tot een zeer dynamische community. Het bedrijf is gevestigd in Hasselt en telt een 80-tal medewerkers. DPG Media kocht Mobile Vikings in 2015 en voegde het samen met JIM Mobile.

Binnen de Proximus Groep zal Mobile Vikings blijven functioneren als afzonderlijke entiteit met een duidelijke positionering en een sterke eigen identiteit. Proximus stelt een duidelijke keuze te maken voor continuïteit in het DNA van het merk Mobile Vikings, dat zijn producten en diensten onder dezelfde voorwaarden en onder dezelfde naam zal blijven aanbieden. Klanten zullen de huidige dienstverlening en voordelen behouden. Dit akkoord heeft geen impact op het personeel.

Mobile Vikings zal in 2020 naar verwachting iets meer dan 50 miljoen euro omzet en een EBITDA van 15 miljoen euro neerzetten. De overnameprijs bedraagt 130 miljoen euro.

Bekijk alle artikels uit Business