zondag 17 januari 2021

Business: McDonald's opent in Lanaken (9 december 2020)

Op donderdag 10 december opent McDonald's een nieuwe vestiging aan de Tongersesteenweg 37 in Lanaken. Frederic Tavernier (38 jaar) heeft er de leiding en is de jongste McDonald’s-franchisenemer van België. De geboren ondernemer begint na 8 jaar in de mode-industrie en 9 jaar in de automotive-sector aan een heel nieuw avontuur.

"Een McDonald’s-restaurant uitbaten is een jongensdroom", zegt Frederic. "Samen met een gedreven team een zaak uit de grond stampen en er een succes van maken, is iets wat ik graag doe. Zoiets doe je niet alleen, het is pas samen als team dat je sterk staat. Een franchise voor McDonald’s past helemaal in dat plaatje. Ik kijk er al naar uit om er samen met mijn team een succesverhaal te maken van het restaurant", zegt Frederic Tavernier.

Frederic voegde daad bij woord en wierf in de loop van de maand oktober 46 medewerkers aan, waarvan 6 managers. Het was hoopvol nieuws voor werkzoekenden in de regio, aangezien ook hier de lokale horeca ernstig werd getroffen door de COVID-19-crisis. De 46 nieuwe werknemers volgden de voorbije weken intensieve trainingen in andere nabijgelegen vestigingen van McDonald’s, om het vak onder de knie te krijgen. Zo werd er diep ingegaan op praktische vaardigheden, zoals de regelgeving voor voedselhygiëne en -veiligheid, maar ook op soft skills, zoals bijvoorbeeld teamwork.

Zowel binnen als buiten aan het restaurant in Lanaken worden heel wat duurzame initiatieven samengebracht. Het past binnen het duurzaamheidsbeleid van McDonald’s en is één van de belangrijkste pijlers binnen de bedrijfscultuur.

Gezien de huidige veiligheidsmaatregelen gaat het restaurant voorlopig open met aangepaste openingstijden. Klanten zijn er welkom tussen 10.00 - 22.00 uur.Foto's: McDonald's Lanaken

Bekijk alle artikels uit Business