Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

zaterdag 28 november 2020

Business: VKW Limburg tevreden met nieuw pakket federale steunmaatregelen (7 november 2020)

De federale regering heeft een belangrijk pakket aan steunmaatregelen aangekondigd die onze bedrijven door de crisis moeten loodsen. VKW Limburg is tevreden dat deze maatregelen onze bedrijven alvast de noodzakelijke extra zuurstof geven tijdens deze tweede lockdown.

"De door de regering De Croo aangekondigde maatregelen, met voorop de door VKW Limburg sterk bepleitte nieuwe versoepeling en verlenging van tijdelijke werkloosheid corona-overmacht, en een aantal nieuwe maatregelen juichen we toe. Deze maatregelen zullen de liquiditeit van onze bedrijven versterken op korte termijn en hen helpen om door deze ongeziene crisis te komen."

"Toch zullen de coronadonderwolken boven onze economie blijven hangen en zal een doordacht herstelbeleid nodig zijn om de solvabiliteit en financiële ruggengraat van onze bedrijven te versterken om zo te vermijden dat op termijn veel van onze bedrijven overkop gaan. Concreet verwijzen we hierbij naar ons eerder gelanceerde voorstel richting het activeren van het massaal aanwezige spaargeld via een nieuwe regeling ‘Cooreman-De Clercq’, het stimuleren van achtergestelde leningen, het versterken van de notionele intrestaftrek en het fiscaal ondersteunen van wederopbouwreserves."


Bekijk alle artikels uit Business