Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

woensdag 25 november 2020

Alken: Ovenschotel met cocaïnebrij (30 oktober 2018)

Op vrijdag 26 oktober vielen speurders van Politie CARMA binnen in drie woningen in Alken, Genk en Opglabbeek, in samenwerking met de speciale eenheden en een arrestatieteam van Politie LRH. In één van de woningen werd cocaïne ontdekt die vermoedelijk gesmokkeld werd door het impregneren van kledingstukken.

Vrijdagochtend omstreeks 5u viel de politie gelijktijdig op drie adressen binnen. De huiszoekingen kaderen in een onderzoek naar verkoop van verdovende middelen en vereniging van misdadigers. In elke woning werd een verdachte gearresteerd. Het gaat om dertigers uit Genk. Er werden onder meer aanzienlijke hoeveelheden drugs gevonden.

Op het Genkse adres vond de politie drugs in een bijzondere vorm. De drughond reageerde positief op een ovenschaal met een witte substantie die positief testte voor cocaïne. Volgens de dienst CRU (Clan Lab Response Unit) van de federale politie is de substantie waarschijnlijk afkomstig van extractie van cocaïne uit kledingstukken door middel van chemicaliën. Het gaat dus om een bijzondere vorm van cocaïnesmokkel waarbij kledij geïmpregneerd wordt met drugs. De ovenschaal bevatte nog 200 gram wit poeder maar er had wellicht minstens 2 kilogram ingezeten.

De drie verdachten zijn vrijdagnamiddag voor de onderzoeksrechter geleid. Twee van hen werden aangehouden.
Bekijk alle artikels uit Alken