info@limburgnieuws.be

dinsdag 7 april 2020

Zutendaal: Cocaïnewasserij ontdekt (20 juli 2018)

In de Langendijkstraat te Zutendaal stootte Politie CARMA donderdagochtend 19 juli op een groot aantal materialen voor het zuiveren van cocaïne. Drie personen zijn gearresteerd.

Politie CARMA voerde donderdag omstreeks 7u een bevel tot gevangenneming uit in een woning in de Langendijkstraat. Tijdens de zoektocht werden een groot aantal materialen en vaten ontdekt die gebruikt kunnen worden voor het zuiveren van cocaïne. De gezochte persoon werd niet aangetroffen, maar de politie arresteerde wel drie anderen die ter plaatse aanwezig waren. Het gaat om een 63-jarige Zutendaalse vrouw en twee dertigers uit Zutendaal. Zij worden vrijdag in Tongeren voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

In een bestelwagen in een aanpalende loods vond de politie kleine en grote vaten met chemicaliën. In een verborgen ruimte in de kelder van de loods stonden nog meer materialen. Omwille van een mogelijke link met de aanmaak van drugs stelde de politie een veiligheidsperimeter in.

De brandweer voerde eerst een veiligheidscontrole uit om eventueel brand- of ontploffingsgevaar voor de omwonenden uit te sluiten. Nadien heeft een gespecialiseerd team sporen en stalen genomen.

Uit hun onderzoek blijkt dat het gaat om materialen voor een cocaïnewasserij. De opruiming van de goederen gebeurde door de Civiele Bescherming. Het parket Limburg, Politie CARMA en de FGP Limburg voeren verder onderzoek.

Bekijk alle artikels uit Zutendaal