zaterdag 22 september 2018

Zutendaal: Autodief aangehouden in Zutendaal (23 juni 2017)

Een 38-jarige man uit Luik is door agenten van de zone CARMA opgepakt en vervolgens aangehouden. De man ging rond 14u langs bij een Genkse autohandelaar. Hij had interesse in een Mercedes E200 CDI en vroeg de verkoper om er een testrit mee te maken. Tijdens de proefrit vroeg de klant om een tussenstop. Toen zowel de verkoper als de klant naast de auto stonden, haalde de klant plots een mes boven en dwong de verkoper om de auto af te geven. De verkoper raakte niet gewond.

De verdachte ging aan de haal met de wagen. Politie CARMA kwam ter plaatse. Even later kreeg de politie toevallig een melding binnen over een verdacht voertuig in Zutendaal. De melder vond de wagen met handelaarsplaat verdacht omwille van het klein reservewiel en een lekke band. De melder vertrouwde het zaakje niet en verwittigde de politie.

Politie CARMA begaf zich onmiddellijk naar de Tienderstraat in Zutendaal en trof er de Mercedes aan. De verdachte werd even verderop staande gehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het commissariaat.

De dertiger uit Luik is donderdag in Tongeren voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Mogelijk komt de verdachte ook in aanmerking voor andere diefstallen. Deze onderzoeken zijn nog lopende.

Bekijk alle artikels uit Zutendaal