zaterdag 22 september 2018

Zutendaal: Gorissen, Lemmens en Lenaers trekken aan de kar bij JCI Limburg (25 januari 2017)

De Algemene Vergadering van JCI Limburg verkoos deze week Jan Gorissen als voorzitter voor het werkingsjaar 2017. Daarnaast werden ook Wim Lenaers en Liesbeth Lemmens aangesteld als commissiedirecteur voor de twintigste editie van de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer en de finale van de Vlaamse Jonge Ondernemer.

"2017 wordt voor JCI Limburg een bijzonder jaar", opent voorzitter Jan Gorissen. "Dit jaar zetten we alle zeilen bij en organiseren we in Limburg liefst drie grote evenementen. Voor het eerst komt de Vlaamse Jonge Ondernemer naar Limburg. De vijf provinciale winnaars nemen het tegen elkaar op in een spannende finale op 19 mei in Sint-Truiden."

"Onder de werktitel Capital Hill willen we start-ups, scale-ups en groeibedrijven in contact brengen met binnenlandse en buitenlandse investeerders. Capital Hill is voor ons een logisch vervolg aan de startersverhalen van 18-28 en Limburg Start Up. Zo dragen we als JCI heel concreet bij aan de groei van ondernemerschap in Limburg."

Op woensdag 22 maart weten we wie de winnaar wordt van de twintigste editie van de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer. Commissiedirecteur Wim Lenaers is druk in de weer met de voorbereidingen: "We gaan er een echte feesteditie van maken waarbij we zowel de 19 oud- winnaars als onze vier genomineerden van 2017 extra in de kijker willen zetten. Het event blijft trouwens gratis, dankzij de steun van onze partners."

De JCI Award heeft een mooi traject afgelegd. Op de eerste editie in 1998 waren er amper een tiental genodigden die in het kasteel van Bokrijk zagen hoe Dominiek Stinckens van Scana Noliko de eerste Award mocht ontvangen uit handen van toenmalig gouverneur Hilde Houben-Bertrand. Vorig jaar ontving Bert Baeck zijn Award in het ccHasselt voor een publiek van meer dan duizend aanwezigen.

Twee maanden na de Limburgse Award, op 19 mei, is het voetbalstadion van Stayen het decor voor de finale van de Vlaamse Jonge Ondernemer. Liesbeth Lemmens: "De winnaars uit de vijf provinciale voorronden nemen het dan tegen elkaar op in de Vlaamse finale. In het verleden mochten al een aantal Limburgers deze prijs achter hun naam schrijven, denk maar aan Jo Nelissen, Jochim Aerts en vorig jaar nog Bert Baeck."


INFO
JCI Limburg verenigt de vijf lokale JCI-afdelingen in Limburg en is een onderdeel van Junior Chamber International, een wereldwijde organisatie met als belangrijkste doelstelling aan jonge mensen van 18 tot 40 jaar kansen te bieden om hun leiderschapskwaliteiten, verantwoordelijkheidsbesef, medemenselijkheid en ondernemingszin te ontwikkelen. Stuk voor stuk zijn dit eigenschappen die positieve veranderingen in de gemeenschap kunnen teweegbrengen.

http://www.jci-limburg.beFoto: Jan Gorissen (voorzitter JCI Limburg), Liesbeth Lemmens (commissiedirecteur finale JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer) en Wim Lenaers (commissiedirecteur JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer).

Bekijk alle artikels uit Zutendaal