info@limburgnieuws.be

donderdag 16 juli 2020

Zonhoven: Verdachte van meerdere diefstallen met list opgepakt (8 januari 2020)

Een verdachte pleegde meerdere diefstallen met list in het hele land en in Duitsland. De politie Limburg Regio Hoofdstad voerde het onderzoek en de verdachte kon eind december 2019 onderschept worden op de luchthaven in Zaventem.

De politie Limburg Regio Hoofdstad voerde onderzoek naar een manspersoon die ervan verdacht werd om diefstallen te plegen door middel van een list. Hij sprak personen aan in een andere taal of in gebroken Nederlands en plaatste hierbij een landkaart over de voorwerpen die hij wilde ontvreemden. Nadien merkten de slachtoffers op dat hun gsm verdwenen was. In Lummen en Zonhoven kon hij met deze aanpak twee smartphones buitmaken.

Verder onderzoek wees uit dat de verdachte ook gelinkt kon worden aan diefstallen in het hele land en in Duitsland. Bij iedere diefstal werd dezelfde werkwijze gehanteerd. De verdachte werd eind december 2019 onderschept op de luchthaven in Zaventem en werd naar het politiekantoor van de politie Limburg Regio Hoofdstad overgebracht. De verdachte, een 41-jarige man uit Roemeniƫ, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt en werd aangehouden.


Bekijk alle artikels uit Zonhoven