info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

Zonhoven: 71-jarige gearresteerd na verkeersongeval met vluchtmisdrijf (20 september 2019)

Op de Hasseltweg gebeurde donderdagvoormiddag een kop-staartaanrijding tussen twee auto's. De aanrijdende bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Een getuige die de bestuurder probeerde tegen te houden, raakte gewond. De bestuurder werd later gearresteerd.

Donderdagvoormiddag rond 11.30 uur vond op de Hasseltweg een kop-staartaanrijding plaats tussen twee voertuigen. De aangereden bestuurster, een 31-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren, raakte door het ongeval lichtgewond.

De aanrijdende bestuurder, een man van 71 uit Zonhoven, dreigde bij een korte discussie met pepperspray en probeerde de plaats te verlaten. Een 26-jarige getuige uit Houthalen-Helchteren probeerde de bestuurder tegen te houden en werd hierbij aangereden. De bestuurder slaagde erin weg te rijden.

Politie CARMA kon de verdachte identificeren. Politie LRH kon de man in zijn woning aantreffen en bracht hem voor verder verhoor over naar het commissariaat in Genk. De politie stelde PV's op voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen, bedreigingen en het dragen van een verboden wapen.

De man mocht na verhoor en de nodige aanzeggingen het commissariaat verlaten maar zal zich later nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.


Bekijk alle artikels uit Zonhoven