www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

Zonhoven: Vanaf eind maart rioleringswerken in Zonhoven (25 februari 2019)

Eind maart start Aquafin met rioleringswerken in de Katschotseweg, Spierhoofseweg en een deel van de Hazendanseweg in Zonhoven. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 150 inwoners uit Zonhoven dat nu nog ongezuiverd in de Roosterbeek belandt, aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk.

"Vanaf 25 maart starten de nutsbedrijven Fluvius, De Watergroep en Proximus met het verplaatsen en/of vernieuwen van hun leidingen", vertelt Kelly Adriaensen, projectmanager van Aquafin. "Gelijktijdig start aannemer Gemoco in opdracht van Aquafin met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel vanaf het kruispunt Katschotseweg-Oppelseweg richting Spierhoofseweg. Na de Spierhoofseweg zetten we de rioleringswerken verder in de Hazendansweg vanaf het kruispunt Spierhoofseweg-Hazendansweg tot aan de Grote Hemmenweg."

Het volledige project zal in totaal ongeveer 12 maanden duren. Tijdens de eerste fase van de werken wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de Hazendansweg. Bij de planning van de werken wordt er op toegezien dat de woningen maximaal bereikbaar blijven. Meer info over de timing van dit project krijgt u tijdens de infoavond. Deze vindt plaats op dinsdag 26 februari om 19 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, Kerkplein 1 in Zonhoven.


Bekijk alle artikels uit Zonhoven