www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

Zonhoven: Jozef Plevoets (29) van Festicup is uitgeroepen tot Limburgse Starter van het Jaar (15 februari 2019)

Jozef Plevoets (29) is met zijn onderneming Festicup in Zonhoven uitgeroepen tot Limburgse Starter van het Jaar 2018. Dat heeft ondernemersorganisatie UNIZO Limburg vrijdag bekendgemaakt. Jozef Plevoets volgt de Genkse Kaatje Goyens (KROK) op. De man achter Festicup neemt het op 18 februari op tegen de 4 laureaten uit de andere provincies in de race naar de titel van Vlaamse Starter van het Jaar 2018.

Festicup is een jonge, maar sterk groeiende onderneming. Jozef Plevoets startte in de garage van zijn ouders in Sint-Truiden en is met intussen doorgegroeid naar een bedrijfspand in Zonhoven. Van daaruit voorziet Festicup in een breed assortiment plastic onbreekbare en herbruikbare bekers waarmee ze evenementen en festivals willen voorzien van een duurzame oplossing voor het schenken van dranken.

"Op elk festival zag ik hetzelfde scenario: de groene weides aan het begin van het festival veranderden in een zee van plastic wegwerpbekers. Ik vond dat hier een andere oplossing voor nodig was. Het is onverantwoord om gebruik te blijven maken van plastic wegwerpbekers dat jaarlijks tonnen plastic afval achterlaat. Zo is Festicup geboren met de verkoop van onbreekbare en herbruikbare bekers", vertelt Plevoets. "Daarnaast hebben we een mobiele wasstraat ontwikkeld waar de herbruikbare bekers op het festivalterrein zelf gewassen kunnen worden."

"Deze prijs is een mooie beloning voor al het harde werk van afgelopen jaar. Het is bovendien een erkenning en bevestiging dat het concept van Festicup goed zit. De volgende jaren wil ik graag dat Festicup uitgroeit tot de duurzame oplossing voor elk evenement of festival in Belgë en de buurlanden. Daarnaast moet onze mobiele wasstraat dan volledig geautomatiseerd kunnen werken."


Bekijk alle artikels uit Zonhoven