Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 18 augustus 2019

Zonhoven: Wapens en grote hoeveelheid drugs in beslag genomen in Limburg (30 november 2018)

Een 180-tal agenten hebben deelgenomen aan een grootschalige politieactie gericht tegen grenscriminaliteit. Deze actie verliep in de grensstreek tussen Belgisch en Nederlands Limburg en Antwerpen en werd gecoördineerd door de Coördinatie- en Steundirectie (CSD) Limburg.

Aan deze actie namen een 180-tal politiemensen deel van de Federale Politie, de lokale politiezones en de Nederlandse politie en de Belgische en Nederlandse Douane. Het politiedispositief werd versterkt met een speurhond, een drugshond en een politiehelikopter van de Federale Politie.

Vanuit het Communicatie- en Informatiecentrum (CIC) van de Federale Politie Limburg werd tevens het provinciaal ANPR-netwerk gemonitord.

In totaal werden 820 voertuigen en 338 personen aan een controle onderworpen. Naast heel wat verkeersgerelateerde processen-verbaal, werden er door de Limburgse politiediensten 23 processen-verbaal opgesteld voor allerhande gerechtelijke feiten (drugs, weerspannigheid, wapens, witwas,…). Er werden ook 4 geseinde personen opgepakt.

Tijdens een controle in Zonhoven uitgevoerd door de politiezone Limburg Regio Hoofdstad, onttrok een voertuig zich aan de controle. Na een achtervolging kon het voertuig geïntercepteerd worden. De doorzoeking van het voertuig leidde tot een navolgende huiszoeking in Heusden-Zolder. Hierbij werden meerdere wapens en een grote hoeveelheid geld in beslag genomen.

Tijdens een andere controle van politiezone LaMa (Lanaken-Maasmechelen), in Veldwezelt, nam een voertuig de vlucht bij het opmerken van een controledispositief. Ook hier werd de achtervolging ingezet. In Kanne verloor de bestuurder de controle over het stuur en belandde deze in een weide, waarna de inzittenden te voet de vlucht namen.

Verschillende politieploegen kwamen ter plaatse om een perimeter in te stellen. Een speurhond en een politiehelikopter werd betrokken bij de zoekactie. Enige tijd later konden drie verdachten, afkomstig uit het Luikse, aangetroffen worden naast het kanaal. De drie personen werden gearresteerd, waarna ze overgebracht werden naar de politiezone Lanaken/Maasmechelen. Het verder onderzoek is momenteel nog lopende.

Ook door de Douane en Accijnzen en de Nederlandse politiediensten werden diverse vaststellingen gedaan (drugs, penale boetes, inbreuken op de dieselbrandstof,...)Bekijk alle artikels uit Zonhoven