www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 20 juni 2019

Zonhoven: Group Jansen verzorgt totale binnenafwerking van Mechels ziekenhuis (13 juni 2018)

Na enkele jaren hard labeur huldigde Group Jansen het hoogtechnologische ziekenhuis AZ Sint-Maarten in. Het Limburgse bouwbedrijf nam de volledige binnenafwerking van dit nieuwbouwziekenhuis voor zijn rekening.

AZ Sint-Maarten concentreert haar volledige zorgaanbod voortaan op één plek. Het gebouw is 105.000 m2 groot, telt 654 bedden en biedt onderdak aan 1.700 personeelsleden. "Wij toverden de naakte ruwbouw om tot een functioneel en hypermodern ziekenhuis", zegt Nadia Jansen (CEO Group Jansen). "Een gebouw dat warm en gezellig is en waar de zorg voor mensen centraal staat. Door de vele glaspartijen heb je bijvoorbeeld continu contact met de buitenwereld. Zo heb je altijd uitzicht op het omliggende groen. Het idee hierachter: in een comfortabele omgeving genees je sneller.""Wij waren verantwoordelijk voor alles wat je in het gebouw ziet", zegt Peter Lowist (COO Building Group Jansen). "Dat gaat van plafonds, vloeren en meubilair tot details als handgrepen, muurbescherming en vloermatten. Zo verwerkten we in het gebouw 150.000m2 binnenmuren, 600.000m2 gipskartonplaten (oftewel 120 voetbalvelden), 450.000 lopende meter profielen (goed om de afstand van Brussel tot Luxemburg te overbruggen), meer dan 6.000 binnendeuren en 525.000 schroeven (een vrachtwagen vol). Op piekmomenten waren er meer dan dertig schrijnwerkers tegelijk in de weer. Elk meubeltje werd tot het laatste schroefje uitgetekend en geplaatst op de werf."

Met dit project werpt Group Jansen zich steeds nadrukkelijker op als expert in de zorgsector.INFO
Group Jansen, opgericht in 1973, is een bouwgroep met hoofdzetel in Zonhoven. Het bedrijf is actief in uiteenlopende sectoren, van retail en zorg, tot kantoren, tunnels en leisure. Deze algemene aannemer klasse 8 boekte in 2017 een omzet van 105 miljoen euro en telt een 350-tal werknemers.Bekijk alle artikels uit Zonhoven