www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 27 mei 2019

Zonhoven: Loopwedstrijd door supermarkten, woonzorgcentrum, school en gemeentehuis (11 juni 2018)

Op zaterdagavond 23 juni kunnen sportliefhebbers deelnemen aan een nieuw en uniek loopevent: Zonhoven Loopt Door. Een loop voor de hele familie met een bijzonder parcours: De deelnemers zullen vier van de zes supermarkten in Zonhoven-Centrum doorkruisen: Colruyt, Albert Heijn, Lidl en AD Delhaize.

Burgemeester Johny De Raeve (Open VLD): "Onze gemeente is niet alleen bekend van het natuurschoon en onze Superprestige veldrit, maar ook van de vele warenhuizen. Die trekken ook heel wat klanten van buiten Zonhoven aan. In het centrum van Zonhoven liggen veel supermarkten op een relatief korte afstand. We zochten naar een vernieuwing van onze jaarlijkse loopwedstrijd. Zo ontstond het idee om samen te werken met de warenhuizen."

De deelnemers van het loopevent zullen vier van de zes supermarkten in Zonhoven-Centrum doorkruisen: Colruyt, Albert Heijn, Lidl en AD Delhaize. De directies en het personeel van deze supermarkten reageerden direct enthousiast.

Anders dan de jaarlijkse loop door het centrum van Zonhoven, heeft dit nieuwe loopevent geen wedstrijdelement. "We willen het bewust laagdrempelig houden", zegt schepen van sport Bram De Raeve (Open VLD).

De deelnemers lopen ook door andere gebouwen, zoals de kleuterschool, het woonzorgcentrum, het cafetaria in de evenementenhal, de serviceflats, de bibliotheek en het gemeentehuis.

INFO
https://www.zonhoven.be/zonhoven-loopt-door


Bekijk alle artikels uit Zonhoven