www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Zonhoven: Koen Deconinck uit Zonhoven aangesteld als nieuwe stadssecretaris van Hasselt (24 januari 2018)

De Hasseltse gemeenteraad heeft Koen Deconinck (46) aangesteld als nieuwe stadssecretaris. Deconinck kwam als beste kandidaat uit een onafhankelijke, externe selectieprocedure en zal vanaf 26 maart 2018 de dagelijkse leiding van de stadsdiensten op zich nemen. "Met de aanstelling van een nieuwe secretaris zetten we een volgende stap in de verdere uitbouw van de dienstverlening aan onze inwoners", zegt burgemeester Nadja Vananroye.

De stadssecretaris is een belangrijke schakel binnen een stadsbestuur. Hij of zij is als hoogste ambtenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van alle stadsdiensten en staat zo mee in voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid.

Uit de selectieprocedure kwam Koen Deconinck naar voren als beste kandidaat. Zijn benoeming werd dinsdag goedgekeurd door de gemeenteraad. Als leidinggevende heeft hij in de private sector verschillende afdelingen aangestuurd en de optimalisatie van processen begeleid, zowel binnen als buiten België. "Daarnaast toonde hij in zijn carrière veel ervaring met het leiden van veranderingstrajecten zoals het integreren van afdelingen: een pluspunt bij de lopende integratie tussen het stadsbestuur en het OCMW. Ik kijk ernaar uit om samen met hem de dienstverlening naar onze inwoners nog efficiënter en effectiever te maken", zegt Vananroye. "Daarnaast wil ik ook uitdrukkelijk Joost Laureys bedanken die in de tussentijd optrad als waarnemend secretaris."

Deconinck, die in Zonhoven woont met zijn vrouw en twee kinderen, kijkt alvast uit naar de uitdaging. "Toen ik vorig jaar gecontacteerd werd door een gespecialiseerd bedrijf in executive search, was ik toch erg benieuwd waarom de stad op zoek zou gaan op de brede markt. De complexiteit van een stedelijke organisatie, de rijke waaier van dienstverlening aan burgers, bedrijven en organisaties, de uitdagingen waarvoor de stad staat: het was te mooi om in te beelden dat ik zo’n mooie uitdaging dichtbij huis zou kunnen aangaan", zegt hij.

"Ik ben dan ook gefascineerd door organisaties en de wijze waarop ze functioneren. Een organisatie is een geheel van mensen met een rijk verleden en werkingsprocessen. Het boeit me om hun energie, kennis en ervaring te kanaliseren naar de juiste gemeenschappelijke doelen. Samen kan je ontzettend veel bereiken. Ook het samenvoegen van organisaties is ontzettend leerrijk: het is de kunst om te bouwen op het beste uit elke organisatie. Ik hecht ook veel belang aan klantgericht, efficiënt en effectief werken: door van de eerste keer het juiste te doen voor je klanten, creëer je tijd voor extra's."


Hasselt telt bijna 78.000 inwoners en stelt samen met het OCMW ongeveer 1.500 medewerkers tewerk.

Bekijk alle artikels uit Zonhoven