www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 25 maart 2019

Zonhoven: Nieuwe campagne: Inbrekers kunnen het schudden (21 december 2017)

Midden in de donkere periode en in aanloop naar de feestdagen, lanceert de politie Limburg Regio Hoofdstad een nieuwe campagne rond inbraakpreventie. De actie kreeg de slogan Inbrekers kunnen het schudden mee. De politie Limburg Regio Hoofdstad wil met een nieuwe campagne haar inwoners opnieuw bewust maken van het belang van een goed beveiligde woning.

"Met enkele kleine en goedkope ingrepen kan je een woning al veel minder aantrekkelijk maken voor inbrekers", zegt korpschef Philip Pirard. Op de website van de politiezone staan een hele resem tips om je woning te beveiligen.

Daarnaast wil de politiezone ook een oproep doen naar burgers om het noodnummer 101 te bellen wanneer zij een verdachte situatie opmerken. "Nuttige tips van inwoners zijn voor ons nog steeds de meest effectieve manier om inbrekers te kunnen vatten ", klinkt het.

Vanaf deze week is de campagne zichtbaar in het straatbeeld door middel van banners op alle combi's en spandoeken in het centrum van elke gemeente van de politiezone.

Deze maand noteerde de politie Limburg Regio Hoofdstad 87 inbraken of inbraakpogingen in de politiezone.

Bekijk alle artikels uit Zonhoven