www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Zonhoven: Rode Kruis zoekt 1000 vrijwilligers (3 maart 2017)

Zaterdag start naar jaarlijkse gewoonte de Week van de Vrijwilliger. Rode Kruis-Vlaanderen – met meer dan 13000 actieve vrijwilligers – grijpt deze week aan om al deze mensen nog eens extra te bedanken en het belang van hun inzet voor de hele samenleving in the picture te zetten.

Het belang van de inzet van Rode Kruisvrijwilligers is in het verleden al meermaals bewezen. Bijna een jaar geleden stonden meer dan 400 Rode Kruisvrijwilligers van bij het begin klaar om getroffenen van de vreselijke aanslagen in Zaventem en Maalbeek te helpen. Maar ook langer geleden, bijna 30 jaar om precies te zijn, werd gerekend op de inzet van verschillende Rode Kruisvrijwilligers. Het was op 6 maart 1987 dat de Herald of Free Enterprise kapseisde voor de kust van Zeebrugge en onze vrijwilligers klaarstonden om getroffenen op te vangen in opvangcentra en om te helpen bij de identificatie van lichamen.

Het is natuurlijk niet alleen bij rampen van zo’n grootorde dat de Vlaming op deze mensen kan rekenen. Ook bij kleinere rampen, een verstuikte enkel tijdens een voetbaltornooi bijvoorbeeld maar ook bij het begeleiden van hulpbehoevenden op vakantie tot het geven van eerstehulpopleidingen. "Sommige activiteiten zijn zo succesvol dat we op zoek moeten gaan naar meer vrijwilligers. De vacatures vind je terug op http://www.wordeenjijplus.be of op de website van jouw lokale rodekruisafdeling via http://www.rodekruis.be"

Je kan onze vrijwilligers binnenkort ook financieel ondersteunen. Vanaf 27 april tot 11 mei kan je de Rode Kruissticker opnieuw kopen.

Bekijk alle artikels uit Zonhoven