www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Wellen: Aanleg overstromingszone om Hoepertingen en Wellen te beschermen (24 april 2016)

Nadat eerder dit jaar de meeste gemeentelijke waterlopen overgedragen werden naar de provincie, heeft de provincieraad op woensdag 20 april 2016 het licht op groen gezet voor de aanleg van een overstromingszone langs de Herk in Borgloon.

De overstromingszone zal 158 miljoen liter water kunnen opslaan en op die manier Hoepertingen en het centrum van Wellen beschermen tegen wateroverlast.

"Waterlopen beheren en het tegengaan van overstromingen zijn belangrijke taken van het provinciebestuur. Door de klimaatverandering krijgen we ook intensievere buien over een kortere periode. Om de gevolgen hiervan te beperken en wateroverlast te voorkomen, werden er in de Limburgse valleigebieden al verschillende overstromingszones aangelegd", zegt gedeputeerde van Waterlopen en Natuur Ludwig Vandenhove.

“Het probleem van de wateroverlast zal de komende jaren, als gevolg van klimaatwijzigingen, nog toenemen. Zo wordt het verband tussen het internationaal klimaatprobleem en de Limburgse gemeenten en hun inwoners heel direct.”

Bekijk alle artikels uit Wellen