info@limburgnieuws.be

zondag 7 juni 2020

Tongeren: Tongeren zet in op zakentoerisme (5 maart 2020)

Toerisme Tongeren zet de eerste stappen om Tongeren te promoten als een bestemming voor zakelijke bijeenkomsten zoals vergaderingen en teambuilding. De toeristische dienst lanceert daarom de campagne Meet in Tongeren. Vijfenzeventig ondernemers en aanbieders van meeting locaties, van logies en activiteiten kwamen samen voor een speeddate.

Via de campagne wordt het aanbod van vergaderruimtes, teambuildings, activiteiten en workshops bekend gemaakt bij ondernemers en bedrijven in en rond Tongeren.

Waarnemend burgemeester en schepen voor Toerisme, An Christiaens, legt uit: "Door in te zetten op het zakelijk toerisme (MICE-toerisme) in de corporate markt vergroten we de economische impact van het toerisme, versterken we het imago van Tongeren als originele bestemming en geven we bijkomende impulsen tijdens het laagseizoen. Zakelijke events kunnen voor zowel grote als kleine partners heel wat opleveren. Ik denk dat samenwerking hierbij erg belangrijk is. Toerisme Tongeren probeert hierin een soort van coördinerende rol op zich te nemen en bedrijven te laten zien dat onze stad heel wat bijzonders te bieden heeft."

Om het zakelijk aanbod in de kijker te zetten ontwikkelde Toerisme Tongeren een compacte brochure en een nieuw luik Meet in Tongeren op de toeristische website (www.toerismetongeren.be ). De brochure is gratis verkrijgbaar.

Op vraag van bedrijven biedt de toeristische dienst advies op maat aan en zorgt voor het in contact brengen met de juiste aanbieders voor een event of meeting.


Bekijk alle artikels uit Tongeren