info@limburgnieuws.be

zondag 7 juni 2020

Tongeren: Feestweekend Dacia Felix in het Gallo-Romeins Museum (18 februari 2020)

In het Gallo-Romeins Museum van Tongeren loopt momenteel de expo Dacia Felix, over het verre verleden van Roemenië. Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart staat de Roemeense volkscultuur in de schijnwerpers. Er is live-muziek en dans. Voor verrassende Roemeense wijnen met bijpassende gerechten kunnen bezoekers terecht in Bistro Bacchus. Kinderen gaan creatief aan de slag in de unieke workshop maskers maken. Iedereen die de tentoonstelling bezoekt, kan deelnemen aan extra rondleidingen.

Waarnemend burgemeester en schepen van Cultuur An Christiaens: "Roemenië is voor velen van ons een onbekend land in Oost-Europa. Het Gallo-Romeins Museum brengt daar verandering in. In de tentoonstelling Dacia Felix ontdekken bezoekers de rijke geschiedenis van de regio. Er zijn prachtstukken te zien van Romeinen, Daciërs en Geten, Grieken, Scythen en Kelten. Ze zijn eenmalig te bewonderen in België, in een sfeervol decor met grootse filmbeelden van de Roemeense natuur. We krijgen volop felicitaties voor onze aanpak, zowel van geschiedenisliefhebbers als van families met kinderen."

Feestweekend Dacia Felix in het Gallo-Romeins Museum: zaterdag 29 februari en zondag 1 maart, van 11 uur tot 18 uur.

INFO
https://www.galloromeinsmuseum.be/nl/tentoonstellingen/Dacia-Felix-Het-roemrijke-verleden-van-Roemenie/Ontdek-de-tentoonstelling-Dacia-FelixBekijk alle artikels uit Tongeren