info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Tongeren: Altermezzo (Tongeren) en Fleurie (Peer) in Vlaamse top (7 oktober 2019)

In september konden culinaire liefhebbers hun hart weer ophalen tijdens Dining with the Stars: dineren op het allerhoogste niveau bij de beste restaurants in België aan een voordeeltarief. Na het restaurantbezoek kregen gasten de vraag hun culinaire ervaring te beoordelen. Organisator Dining City Belgium telden de stemmen en bracht dit weekend een top 10 van best scorende restaurants uit.

Opvallend: Op nummer 1 (Altermezzo, Tongeren) én op nummer 2 (Fleurie, Peer) pronken Limburgse restaurants.

Dining City werd opgericht in 1998 en is de toonaangevende restaurant website van Nederland en België. Hun missie is om meer mensen aan te zetten om lekker uiteten te gaan. Ze doen dit met bekende formules zoals Nationale Restaurantweek en met Dining with the Stars. Die laatste werd ook vorige maand opnieuw georganiseerd. Heel wat toprestaurants maken een menu klaar dat lekkerbekken aan voordeeltarief kunnen nuttigen. Na het restaurantbezoek polst Dining City naar de ervaringen zowel op gebied van eten, service en sfeer. De reviews werden geanalyseerd, de stemmen geteld en vervolgens een top 10 van best beoordeelde restaurants bekend gemaakt, zowel voor Wallonië en Brussel als voor Vlaanderen.

De Vlaamse top 10:
1. Altermezzo, Tongeren
2. Fleurie, Peer
3. Oud Walle, Kortrijk
4. Vlass, Middelkerke
5. Hostellerie Le Fox, De Panne
6. Rascasse, Kapellen
7. Kommilfoo, Antwerpen
8. Wingerd, Vorselaar
9. Restaurant Nuance, Duffel
10. Karel De Stoute, Gent

Opvallend is dat er liefst twee Limburgse restaurants in de top 10 staan en ook nog eens op de eerste en tweede plaats. "Wat een fantastische eer om op die eerste plaats te mogen pronken. We zijn vooral fier dat ons harde werk duidelijk geapprecieerd wordt door de klant. Daarvoor wens ik mijn heel team te bedanken", zegt chef-kok Jo Grootaers van Altermezzo in Tongeren.

René en Francien de Jong van Fleurie in Peer bevestigen: "We geven ons telkens voor de volle 100% zowel in de keuken als in de bediening. Het is hartverwarmend als klanten dit naar waarde weten te schatten. We zijn dan ook enorm
trots op ons resultaat en bedanken ook heel graag alle bezoekers."Links: Jo Grootaers, chef-kok Altermezzo Tongeren
Rechts: René en Francien de Jong, Fleurie Peer

Bekijk alle artikels uit Tongeren