Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Tongeren: Mulleners ontvangt Trofee Sportverdienste Tongeren (14 september 2018)

Dinsdagavond 11 september ontving scheidsrechterbaas François Mulleners de Trofee van Sportverdienste van de stad Tongeren. Een mooie bekroning voor de jarenlange inzet van François voor de handbalsport.

"Ik was bijzonder verrast en beschouw deze trofee als een erkenning voor mijn werk", zegt François Mulleners. "Verrast omdat het tweede deel van mijn sportieve carrière zich hoofdzakelijk afspeelde op Vlaams, nationaal en Europees niveau. Maar telkens was het fijn thuiskomen in de oudste stad van het land. Het is fijn om die erkenning te krijgen. Voetbal, minivoetbal en handbal zijn teamsporten. In een ploegsport ben je afhankelijk van andere mensen. Daar is geen plaats voor mensen die de ‘einzelganger’ willen uithangen. Deze prijs is dus ook een beetje voor mijn ploegmaats van weleer en iedereen waarmee ik heb samengewerkt."

Sinds 1999 is François hoofd van de scheidsrechters op Vlaams en nationaal niveau. François Mulleners is een autoriteit, een vakman gepassioneerd door zijn sport.

En toch was handbal niet zijn eerste liefde. François zou voetballer worden tot hij in 1970, met de steun van Jeugdhuis Elckerlyc, en onder impuls van Jan Pauwels, samen met drie andere jongeren, handbalclub Elckerlyc Tongeren oprichtte. Anno 2018 gaat de club als Handbal Tongeren door het leven en speelt het in de BENE-League.


Bekijk alle artikels uit Tongeren