Nieuws uit Limburg

dinsdag 13 november 2018

Tongeren: Toerisme Tongeren lanceert culinaire campagne Foodies Tongeren (11 oktober 2017)

In hotel 't Huys van Steyns stelde Toerisme Tongeren een nieuwe culinaire publicatie voor. De pocketgids krijgt de naam Foodies Tongeren en bundelt alle restaurants en smaakmakers van de eerste stad van België. Met deze publicatie start een gelijknamige campagne Foodies Tongeren om er de eet-, drink- en tafelcultuur te promoten.

In Tongeren zijn er heel wat lekkere hotspots te vinden. Via de pocketgids wenst de stad haar culinaire reputatie extra in de verf te zetten. "Toerisme en gastronomie gaan hand in hand samen. Voor veel bezoekers is het culinair aanbod een belangrijke factor in de keuze van een vakantiebestemming of een uitstap", zegt schepen Marc Hoogmartens.

Burgemeester Patrick Dewael: "Toeristen gaan steeds meer op zoek naar baanbrekend vakmanschap, naar de authentieke eetcultuur en naar lokale producten."

Met de campagne Foodies Tongeren wordt het rijk verleden van Tongeren gelinkt aan het ruime culinaire aanbod. De food guide laat acht Tongerse chefs/ horeca-uitbaters aan het woord die de ambassadeurs van de campagne vormen. Ook wordt een overzicht geboden van het ruime aanbod van horeca- en speciaalzaken en culinaire events die de bezoekers kunnen bekoren omwille van de typische Tongerse gezelligheid en gastvrijheid. Streekproducten, die ver buiten de Tongerse stadsmuren worden gewaardeerd, worden in de kijker gezet. Voor de kookliefhebber geeft deze gids ook enkele geheime recepten vrij.

De gids Foodies Tongeren zal verspreid worden via tal van kanalen, de logiesbedrijven en andere toeristische partners. Er worden ook placemats en bierviltjes voorzien voor de horecazaken.

Met de Facebookpagina Foodies Tongeren wordt een dynamisch platform gecreëerd met Tongerse foodtips, leuke recepten en worden horecazaken in de kijker gezet. Bezoekers worden opgeroepen via Instagram om culinair getinte foto’s te plaatsen met de hashtag foodiestongeren.
Bekijk alle artikels uit Tongeren