Nieuws uit Limburg

zaterdag 20 oktober 2018

Tongeren: Stadsduiven krijgen de pil (27 maart 2017)

De stad Tongeren wil door geboortebeperking het aantal stadsduiven in het centrum drastisch verminderen. De stadsduiven zorgen al enige tijd voor overlast.

Om de duivenpopulatie te verminderen werden enkele strategische plekken in de stad uitgekozen (omgeving Grote Markt en OLV-Basiliek, Julianus, Moerenpoort en begijnhofkerk). Vrijwilligers zullen daar tot oktober elke dag de duiven voederen met maïs die behandeld is met een middel dat de vruchtbaarheid beïnvloedt. "Begin dit jaar hebben we een telling van de duiven in het centrum uitgevoerd. We hebben de mogelijke bestrijdingsmaatregelen onder de loep genomen en gezocht naar de meest diervriendelijke oplossing. Zo zijn we uitgekomen bij geboortebeperking, de pil voor duiven, ze maar. De stadsduivenbestrijding staat onder toezicht van erkende dierenartsen."

Gelijktijdig start ook een campagne om het wildvoederen tegen te gaan. "Met affiches en campagneborden willen we de Tongenaar sensibiliseren. Het is verboden om stadsduiven te voederen. Als gevolg van het vele voederen planten de duiven zich snel voort waardoor er overlast ontstaat. Bovendien hebben buurtbewoners veel last van de uitwerpselen op hun terrassen en worden historische gebouwen aangetast."

Bekijk alle artikels uit Tongeren