Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 18 januari 2020

Tessenderlo: Lek bij Vynova: Geen gevaar voor de bevolking (4 oktober 2018)

Omstreeks 06.40 uur kreeg de burgemeester het bericht dat er een incident was bij Vynova. Bij het opstarten van de productie-installatie was er een lek waarbij HCL (zoutzuur) en MVC zijn vrijgekomen. Het bedrijf verwittigde de hulpdiensten.

De burgemeester liet onmiddellijk een BE-Alert bericht uitsturen om uit voorzorg de bevolking te waarschuwen om ramen en deuren dicht te houden.

Om 07.23 werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. De nodige stappen werden ondernomen om de scholen Pius X-college, THHI en Wereldwijzer te verwittigen. In afwachting van de meetresultaten door de brandweer werden Sommige wegen in de omgeving van het bedrijf afgesloten.

Rond 8 uur gaven de metingen aan dat er geen gevaar was voor de bevolking. Dat werd onmiddellijk gecommuniceerd aan de bevolking.

De communicatiecel stuurde drie berichten via BE-Alert en eveneens berichten via de gemeentelijke website en Facebook. "Wij kregen meldingen van burgers dat ze niet alle berichten van BE-Alert ontvangen hebben. Wij onderzoeken dit", aldus de communicatiedienst.

Bekijk alle artikels uit Tessenderlo