zaterdag 22 september 2018

Tessenderlo: 23-jarige bestuurder voor de derde keer onder invloed van drugs (29 november 2016)

Op 28 november heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst een voertuig uit Tessenderlo aan de kant gehaald op de Alden Biesensingel te Bilzen. Het voertuig werd gecontroleerd in het kader van de BOB-campagne. De 23-jarige bestuurder uit Tessenderlo had geen alcohol gedronken. "Maar omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, werd een speekseltest opgelegd. Deze test wees op recentelijk gebruik van cannabis. Het rijbewijs werd daarop onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen."

Het was de derde keer in 1 jaar tijd dat de bestuurder tegen de lamp liep voor het sturen onder invloed van verdovende middelen. Na het afnemen van een bloedstaal mocht betrokkene beschikken. Binnenkort mag hij het gaan uitleggen aan de politierechter.

In hetzelfde voertuig was de passagier in het bezit van 10 gram cannabis. De drugs werden in beslag genomen. De 21-jarige jongen mocht na het nemen van vingerafdrukken en foto’s huiswaarts keren. Ook hij moet zich later bij de rechter verantwoorden.

Bekijk alle artikels uit Tessenderlo