Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Tessenderlo: Tessenderlo Schoonhees ingehuldigd (1 december 2015)

Vandaag werd in Tessenderlo de KMO-zone en industrieterrein ‘Tessenderlo Schoonhees’ ingehuldigd. De site strekt zich uit over 24ha, en is opgedeeld in 2 zones, een KMO-zone en een zone voor grootschalige bedrijven. Burgemeester Fons Verwimp wees bij de inhuldiging op het belang van de site voor de regio: “Dit nieuwe bedrijventerrein biedt de mogelijkheid om kleinere bedrijven een perceel à la carte aan te bieden, in ons industrieverhaal was dit nog een missing link.”

LRM kocht het terrein van Tessenderlo Chemie en ontwikkelde het tot een industriële zone. In totaal gaat het om een terrein van 33ha waarvan 24ha ingericht is als industriezone en 9ha als groenbuffer. Recent werd een ontsluitingsweg aangelegd waardoor de site nu perfect bereikbaar en toegankelijk is.

Jos Dessers, voorzitter van de Ondernemersclub Tessenderlo-Ham (OCTH): “Natuurlijk zijn we blij met deze zuidelijke uitbreiding van Schoonhees. Dit is een van de projecten van het gemeentebestuur en andere instanties, zoals de LRM, om Tessenderlo nog beter op de kaart te plaatsen. Samen met alle actoren engageert onze ondernemersclub zich om potentiële investeerders op de troeven van onze industriegemeente te wijzen.“

De eerste twee percelen werden al verkocht. Gemeente Tessenderlo kocht een terrein voor de inrichting van een nieuw containerpark en Fluxys kocht een perceel voor een aardgasleidingproject.

Bekijk alle artikels uit Tessenderlo