info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

Sint-Truiden: Kermis feestelijk geopend (23 augustus 2019)

Op vrijdag 23 augustus opende de Augustuskermis van Sint-Truiden onder massale belangstelling van de honderden kinderen die afgelopen zomer een stedelijke vakantieactiviteit bezochten. Zij mochten voor de gelegenheid gratis de attracties en kramen uittesten om een geslaagde vakantie met een knal af te sluiten. Hoogtepunt van deze editie van de kermis is het geluidsarm vuurwerk-, laser- en muziekspektakel op vrijdag 30 augustus om 21.30 uur aan de parking van de Cicindria-site.

"En als de kermis op zich niet voldoende is, valt er haast elke dag wel iets leuk te beleven om het nog prettiger te maken. Naast de speciale dag voor personen met een handicap (donderdag 29 augustus) en de 2-euro-dag met kortingen (maandag 2 september), staat er op woensdag 28 september ook een Meet & Greet met Mickey en Minnie Mouse gepland en komt Samba-percussieband Coco Ralado de kermis op zaterdag 31 augustus nog kleuriger maken. Kortom: we kijken aan tegen een geslaagde Augustuskermis", zegt burgemeester Veerle Heeren.

"Maar het hoogtepunt is natuurlijk het vuurwerk. Dat steekt trouwens in een nieuw jasje. We kozen bewust voor een geluidsarm vuurwerk-, laser- en muziekspektakel. Vriendelijker voor de dieren en bovendien zeker zo adembenemend om te zien als het traditionele vuurwerk. De show barst los op vrijdag 30 augustus om 21.30 uur aan parking Cicindria, op wandelafstand van de Grote Markt. Daar is ook een zone voor toeschouwers afgebakend", besluit schepen van Evenementen Jos Pierard.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden