Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 22 oktober 2019

Sint-Truiden: Plukdagen bij fruitbedrijf Jacobs (10 juli 2019)

Aan het begin van de zomer piekt in Haspengouw het kersenseizoen. De witte bloemetjes die iedereen met zoveel bewondering heeft mogen aanschouwen tijdens de bloesemperiode, zijn intussen ontpopt tot duizenden blozende vruchtjes. Ook heel mooi en bovendien erg smakelijk.

"In Sint-Truiden worden er jaarlijks zo'n 2,5 miljoen kilogram kersen geteeld. Ze zijn samen met peren en appelen het belangrijkste product voor onze fruittelers. Rechtstreeks van bij de teler smaken de kersen op hun best. Fruitbedrijf Jacobs organiseert deze maand een aantal plukdagen."

Gastheer Hugo Jacobs stelt op zaterdag 13 en 20 juli de plantages in Kortenbos (adres: Heide 114) vanaf 13u open voor bezoekers. Kotsprijs: 5 euro per persoon.

"Sint-Truiden bevindt zich te midden van de bloeiende fruitstreek, die ons nu enorm veel te bieden heeft. Op dit ogenblik is het nog volop genieten van lekkere kersen, daarna volgen de appelen en peren. Het worden heerlijke maanden in Haspengouw", besluit burgemeester Veerle Heeren.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden