info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

Sint-Truiden: Dag van de Buren op 31 mei (8 mei 2019)

Op Internationale Dag van de Buren komen in Sint-Truiden verschillende straten en dorpen tot leven. Wie vrijdag 31 mei zelf een activiteit in zijn of haar buurt plant, kan rekenen op de persoonlijke ondersteuning van de coördinator Buurtwerking van de stad. Voor de eerste 20 nieuwe initiatiefnemers wordt ter plaatse gratis een mini-sfeerconcert ingericht.

Vrijdag 31 mei is het Internationale Dag van de Buren. Ook Sint-Truiden neemt opnieuw deel, voor de derde keer op rij. Het opzet van het initiatief is eenvoudig maar supergezellig. Bewoners uit een buurt of wijk komen met een stoeltje in de hand samen op een vooraf afgesproken plaats. Daar wordt er gegeten, gedronken, gelachen en vooral heel hard van het leven genoten.

"Op korte tijd is het initiatief uitgegroeid tot een vaste waarde in onze stad. Vorig jaar kwamen op 43 verschillende locaties mensen samen om elkaar te ontmoeten. Voor sommigen was dat zelfs de eerste keer dat ze elkaar spraken, maar beslist niet de laatste. Bijna overal doken er achteraf nieuwe activiteiten op. De Dag van de Buren zorgt op die manier voor meer samenhang in onze dorpen en wijken, zodat het er nog fijner om leven is", vertelt burgemeester Veerle Heeren.

Het stadsbestuur hoopt dat er dit jaar nog meer buurten tot leven komen. Iedereen die iets in zijn of haar straat of wijk om touw wil zetten, kan daarom rekenen op de nodige ondersteuning.

"Onze coördinator Buurtwerking helpt Truienaren met plezier op weg op buren te mobiliseren en er een geslaagde avond van te maken. Bij hem kunnen inwoners ook gratis gepersonaliseerde uitnodigingen bestellen. Want de persoonlijke aanpak werkt nog altijd het best. Voor de eerste 20 nieuwe initiatiefnemers die zich aanmelden, zorgen we bovendien zelfs voor een liveoptreden ter plaatse. Snel zijn is dus de boodschap", zegt schepen van Buurtzaken Jurgen Reniers.

Wie op de Dag van de Buren iets in zijn of haar buurt plant, kan voor advies en hulp op maat terecht bij coördinator Buurtwerking Dirk Benaets op 011 70 16 67. Meer info is ook terug te vinden op http://www.sint-truiden.be/buurtwerking


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden