Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 21 oktober 2019

Sint-Truiden: Verblijfstoerisme in opmars, logies nagenoeg volzet (15 april 2019)

Van overal in het land zakken bezoekers af naar de Haspengouwse contreien om te genieten van de adembenemende uitzichten, gezellige bloesemterrassen en lekkere streekproducten. Ook het voorbije weekend hebben heel wat toeristen de fleurige fruitlandschappen doorkruist.

"Het was weer gezellig op en rond de bloesemterrassen. De BFV Bloesembar in Velm lokte de voorbije week meer dan 3.700 bezoekers, aan Le Bon Vinvant in Zepperen kwamen 4.000 mensen langs en bij Pipo in Kerkom waren ze zondag met ruim 1.000", zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

"Uit cijfers blijkt dat bijna alle hotels, B&B's en vakantiewoningen in de bloeiende fruitstreek volledig volzet zijn. De prachtig witte en zachtroze bloesems lokken elk jaar duizenden dagjestoeristen. Maar om helemaal tot rust te komen en optimaal te genieten van het idyllische landschap, kunnen ze natuurlijk ook blijven overnachten."

"Onze stad telt tal van prachtige verblijfsaccommodaties waar toeristen in de watten worden gelegd", aldus burgemeester Veerle Heeren.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden