www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

Sint-Truiden: Het is officieel: het bloesemseizoen in Sint-Truiden is gestart (29 maart 2019)

Het is officieel: het bloesemseizoen in Sint-Truiden is gestart. Het is nu het moment om te genieten van dit gracieuze wonder van de Haspengouwse natuur. In april valt er iedere dag waar dan ook in de stad iets leuk te doen. Dit jaar kunnen de duizenden bezoekers op tal van manieren de bloemenzee ervaren. Kinderbeleving staat nog meer dan anders centraal.

"In Velm, aan de BFV Bloesembar, vormen gigantische letters van vier meter hoog het woord Haspengouw. Hiermee heten we in ware Hollywoodstijl toeristen welkom in onze bloeiende regio. Aan de twee andere bloesembars - Pipo in Kerkom en Le Bon Vinvant in Zepperen - installeren we tegen de paasvakantie ook nog twee uitkijktorens", vertelt schepen Hilde Vautmans.

"Een sprookje is namelijk de beste metafoor om het sierlijke natuurfenomeen dat onze regio één maal per jaar te beurt valt te omschrijven. We beseffen soms niet genoeg hoe ongewoon mooi die kilometerslange bloesemgaarden wel zijn. Die weelde willen we met zoveel mogelijk mensen delen", zegt burgemeester Veerle Heeren.

"Aan interesse ontbreekt het niet. Zo is het aantal surfers op onze website plots geëxplodeerd. De voorbije week hadden we meer dan 8.000 unieke bezoekers, zowat 25% van het jaartotaal tot nu toe. Dat toont perfect aan welke aantrekkingskracht onze bloesems uitoefenen. Dat sterkt ons om onze ambitie - 30.000 bloesemtoeristen naar hier halen - te realiseren."

Het volledige activiteitenprogramma is terug te vinden op http://www.visitsinttruiden.be


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden