Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 10 december 2019

Sint-Truiden: Recordopkomst voor zwerfvuilactie Sint-Truiden (22 maart 2019)

Voor de tiende keer al wordt er dit weekend overal in België campagne gevoerd tegen zwerfvuil. Ook in Sint-Truiden nemen de inwoners deel aan de actie. De actie is slechts één onderdeel van een gericht milieubeleid, dat via allerlei preventiemaatregelen mikt op een propere en leefbare stad. De levenskwaliteit van Sint-Truiden staat hierbij centraal.

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019 organiseren het stadsbestuur van Sint-Truiden, Limburg.net en de Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) de actie Straat.net.
Scholen, verenigingen en particulieren steken de handen uit de mouwen voor een propere buurt.

"Er nemen 1.263 inwoners deel aan de actie. Dat zijn er ruim 150 meer dan vorig jaar. Dat toont aan dat de Truienaren echt begaan zijn met hun leefomgeving en bereid zijn om hier eigenhandig toe bij te dragen. Allemaal samen zullen de deelnemers rondslingerend afval en zwerfvuil opruimen over een afstand van 477 km", zegt schepen van Milieu Ingrid Kempeneers.

Bovenop de 15 euro per opgeruimde kilometer die Limburg.net aan de opruimers ter beschikking stelt, krijgen ze van het stadsbestuur ook een drankje en een gratis zwembeurt.

"De inzet van deze mensen is voor ons dan ook onmisbaar, net als de hulp van onze 105 mooimakers. Samen met hen werken we zo iedere dag opnieuw aan een propere stad, waar het voor iedereen aangenaam om leven is", zegt burgemeester Veerle Heeren.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden