www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

Sint-Truiden: Bloesems zullen dit jaar uitzonderlijk vroeg zijn (20 maart 2019)

Deze week breekt de lente aan. Iedereen kijkt nu al uit naar de witte en roze bloemetjes aan de fruitbomen. Maar wanneer precies staan die bloesems nu in bloei? Dit jaar uitzonderlijk vroeg. Toerisme Sint-Truiden lanceert daarom nu al zijn Bloesemmeter.

Toerisme Sint-Truiden zet twee weken vroeger dan gepland de Bloesemmeter online. Hierop kunnen inwoners, bezoekers en andere geïnteresseerden de stand van zaken volgen van de knoppen aan de kersen-, peren- en appelbomen. Om de andere dag verschijnt een nieuwe update in de vorm van een fotoverslag van het Proefcentrum Fruitteelt.

"Via de Bloesemmeter kan je perfect inschatten wanneer de bloesems op hun mooist zullen zijn. De kersen en de peren zijn trouwens eerst aan de beurt, hierna volgen de appels. Zo weet je ook meteen wanneer je best je trip naar onze mooie streek inplant. Tijdens de hoogdagen maken trouwens zo'n 10.000 mensen gebruik van deze tool. Dat succes is ook anderen niet ontgaan. Zo wordt de toepassing gepromoot door gemeenten rondom ons en verwijst zelfs Toerisme Limburg ernaar op zijn website. Met de Bloesemmeter zijn we dus echt een trendsetter en nemen we duidelijk onze rol op als hoofdstad van Haspengouw", zegtt schepen Hilde Vautmans.

Wat er tijdens het komende bloesemseizoen zoal te beleven valt in Sint-Truiden en de omringende regio, wordt op vrijdag 29 maart bekendgemaakt. Dan stelt het stadsbestuur zijn vernieuwde en uitgebreide bloesemprogramma voor.

"We zijn alvast klaar om de duizenden bloesemtoeristen een fantastische tijd te bezorgen in de bloeiende en fruitige hoofdstad van Haspengouw", besluit burgemeester Veerle Heeren.


INFO
http://www.visitsinttruiden.be/aanbod/bloesemmeter/
Archieffoto

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden