www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

Sint-Truiden: 300 jongeren op zwembadweekend voor jeugdbewegingen (18 maart 2019)

De voorbije editie van het zwembadweekend voor de jeugdbewegingen was een groot succes. Zowat 300 leden hebben zaterdag 16 maart gratis kunnen genieten van het brede aanbod van het Truiense stadszwembad. Met dergelijke initiatieven wil het stadsbestuur van Sint-Truiden deze lokale verenigingen ondersteunen in hun regulieren werken.

Sint-Truiden telt 28 jeugdbewegingen, waar honderden kinderen en jongeren in de beste omstandigheden hun weekend- en vakantiedagen doorbrengen. Deze verenigingen zijn een belangrijke vrijetijdspartner van de stad, die daarom met plezier de nodige ondersteuning biedt.

"Dat doen we door hen jaarlijks in de watten te leggen met een grootse Dag van de Jeugdbeweging, of via logistieke en financiƫle hulp bij onder meer kampen en fuiven. Daarnaast proberen we hen ook te ondersteunen in hun reguliere werking, bijvoorbeeld door onze gratis zwembadweekends. Voorbije editie, afgelopen zaterdag, kwamen zo'n 300 jeugdbewegingsleden hiervoor langs in ons zwembad. Dat zijn er drie keer zoveel dan de vorige keer", zegt schepen Hilde Vautmans.Foto: Stad Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden