www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 16 juni 2019

Sint-Truiden: Eerste buurtinformatienetwerk (26 januari 2019)

In Metsteren engageren bewoners zich om actief te werken aan de veiligheid en leefbaarheid van hun straat. In deze deelgemeente van Sint-Truiden hebben bewoners zich verenigd in een zogenaamd buurtinformatienetwerk, het allereerste van de stad. In zo'n netwerk wisselen mensen uit een wijk, dorp of straat continu belangrijke gegevens uit, met elkaar en met de politie. Dat versterkt de onderlinge samenwerking en draagt zo bij tot de veiligheid van de hele buurt.

"Ze moedigen elkaar aan om problemen zoals zwerfvuil, vandalisme en lawaaihinder te melden. Door die verhoogde waakzaamheid zorgen ze zelf voor een veiligere en leefbaardere buurt om in te wonen", verduidelijkt politiekorpschef Steve Provost.

"Het buurtinformatienetwerk in Metsteren strekt zich uit over Terbeek, Kelsbeek en de Metsterenweg. Op de toegangspunten hebben we ook opvallende borden geplaatst. Die maken passanten duidelijk dat ze een buurtinformatienetwerk binnenstappen. Dat heeft op zijn beurt een ontradend effect voor criminaliteit en overlast", zegt schepen van Buurtzaken Jurgen Reniers.

"Na een positieve evaluatie, zullen we andere buurtcomités aanmoedigen om hetzelfde te doen", besluit burgemeester Veerle Heeren.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden