Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Sint-Truiden: 1000 jongeren nemen deel aan klimaatmars in Sint-Truiden (25 januari 2019)

Vrijdag 25 januari trok een klimaatmars door het centrum van de stad om de milieukwestie kenbaar te maken bij de bevolking. Vanaf de Veemarkt trokken een duizendtal jongeren richting het stadhuis op de Grote Markt.

"Wanneer zo'n grote groep inwoners naar je toe komt om een maatschappelijk thema aan te kaarten, kan je dat als stadsbestuur niet negeren. We hebben de jongeren daarom ontvangen in het stadhuis om naar hen te luisteren. De jongeren vroegen onder andere om meer bomen op en rond de Grote Markt, ijverden voor bijkomende fietsroutes en drongen aan om meer vuilnisbakken op het grondgebied te voorzien. Hun voorstellen gaan we nu verder onder de loep nemen", zegt schepen van Leefmilieu en Duurzaamheid Ingrid Kempeneers.

"Met alle voorstellen zullen we vervolgens aan de slag gaan om concrete maatregelen uit te werken. Dat is uiteindelijk waar deze jeugdige actievoerders om vragen. We zijn hoe dan ook aangenaam verrast door dit alles en willen initiatiefnemer Jasper Hommers hartelijk feliciteren", zegt schepen van Jeugd en Flankerend onderwijs Hilde Vautmans.

"Dit engagement juichen we alleen maar toe. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor deze nieuwe beleidsploeg. Vanuit het Europees Burgemeestersconvenant leggen we ons daarom ook allerlei concrete doelstellingen op. We zijn blij dat vooral de Truiense jongeren het belang hiervan inzien. Zij zijn uiteindelijk onze toekomst en daarmee ook de generatie die het klimaatbeleid de volgende jaren mee zal moeten uitdragen", besluit burgemeester Veerle Heeren.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden