Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Sint-Truiden: Extra signalisatie voor nieuwe verkeerssituatie stationsomgeving (4 december 2018)

Extra signalisatieborden zetten de nieuwe verkeerssituatie aan de stationsomgeving duidelijker in de verf. Sinds enkele maanden is de stationsparking met de wagen niet meer bereikbaar via het stationsplein.

Auto's die op de Prins Albertlaan in de richting van het station rijden, worden nu verplicht - linksaf - de Stationsstraat binnengeloodst. Dat verhindert dat er verderop conflictsituaties ontstaan. Verkeer komende uit de Gazometerstraat moet aan het kruispunt met de stationsparking rechtdoor. Een bijkomend signalisatiebord weerhoudt chauffeurs af te slaan naar de stationsparking.

Zachte weggebruikers (fietsers en voetgangers) kunnen de stationsparking wel nog bereiken via het stationsplein. Voor bussen van De Lijn geldt een afzonderlijke verkeersregeling. Indien hun rijroute het vereist, kunnen ze het traject langs de stationsparking blijven gebruiken.

"Gebruikers van de stationsparking maakten ons erop attent dat de nieuwe verkeerssituatie hen nog niet volledig duidelijk was. We hebben op basis van hun suggesties daarom bijkomende signalisatie voorzien", zegt schepen van Mobiliteit Bert Stippelmans.

"De nieuwe signalisatie zorgt nu voor meer duidelijkheid en daarmee ook voor een vlottere verkeersafwikkeling", besluit burgemeester Veerle Heeren.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden