www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Sint-Truiden: Feestje voor jeugdleiding (13 oktober 2018)

Op vrijdag 12 oktober 2018 was het de Dag van de Jeugdleiding. Op een gigantisch themafeest verwende het stadsbestuur alle leiders en leidsters die zich iedere inzetten binnen de jeugdwerking in Sint-Truiden. De avond stond in het teken van New York.

De jeugdbeweging is voor veel kinderen en jongeren de ideale uitlaatklep. Keer op keer kunnen zij zich uitleven met tal van leuke activiteiten. Die worden steevast in goede banen geleid door een groep geëngageerde jeugdleiders en -leidsters.

"Onze stad telt 170 jeugdleiders en -leidsters. Zij zijn de trouwste leden van onze 20 Truiense jeugdbewegingen. Het jaar rond maken zij het er 1.500 kinderen en jongeren naar de zin. Eén keer draaien we de rol om en leggen we hen in de watten", vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

"Jeugdbewegingen voeden onze jongeren op tot verantwoordelijke volwassenen met burgerzin. Week om week zorgen de leiders en leidsters voor een ander leuk activiteitenprogramma. Op de Dag van de Jeugdleiding zetten we hun inspanning extra in de kijker", zegt burgemeester Veerle Heeren.

De jongeren konden er proeven van Amerikaanse gerechtjes en dansen op de tonen van Frank Sinatra. Op het einde van de avond kreeg iedereen een gratis ticket voor een thuismatch van Truiense voetbaltrots STVV.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden