www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 21 april 2019

Sint-Truiden: N-VA wil een camping in Sint-Truiden (7 september 2018)

Als het van N-VA afhangt, komt er volgende legislatuur een volwaardige familiecamping in Sint-Truiden. Nina Kvikvinia en Gino Libens willen Sint-Truiden daarmee nog meer op de kaart zetten als toeristische hoofdstad van Haspengouw.

In de ruime regio rond Sint-Truiden is vandaag geen camping. "Een ontbrekende schakel in ons toeristisch verblijfsaanbod", zegt Gino Libens. "Na de kust is Limburg de populairste vakantiebestemming in Vlaanderen. Door het verblijfsaanbod te verbreden willen we ook kampeerders naar Sint-Truiden halen. Onze stad is de ideale uitvalsbasis om tijdens de jaarlijkse familievakantie de ruime Haspengouwse regio te verkennen."

De partij wil zich vandaag niet vastpinnen op een locatie maar lonkt naar Domein Terbiest, temidden het groen en nu nog eigendom van het gemeenschapsonderwijs.

"Als we een ruimtelijk uitvoeringsplan maken is Terbiest een mogelijkheid maar er zijn nog andere mooie locaties met veel groen op ons grondgebied", zegt Nina Kvikvinia. "We laten alle pistes open. Maar dat het er komt, staat voor ons vast."

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden