www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 21 april 2019

Sint-Truiden: Monumentenrun combineert cultuur en sport (5 september 2018)

Zaterdag 8 september wordt het zonnig bij 20 graden: ideaal loopweer voor de vierde Monumentenrun. De organisatie verwacht de recordopkomst van 3000 lopers van vorig jaar vlot te evenaren.

De stad en atletiekclub KTACT hebben alleszins alle registers opengetrokken om er een topeditie van te maken. Naast de klassieke historische gebouwen (zoals het stadhuis en de Begijnhofkerk) rennen de deelnemers dit jaar ook langs een aantal gastronomische monumenten (zoals ijssalon Vica) en verborgen pareltjes (zoals het oorlogsmuseum in de Diesterstraat).

"Ook hebben we dit jaar nog meer dan anders de kaart van de beleving getrokken. Op en langs het parcours trakteren we bezoekers op heel wat spectaculaire animatie. Zo gaan ze onder meer door een opblaasbare hinderniszone, roetsjen ze van een gigantische glijbaan of passeren ze langs een fonteinenfantasie in het stadspark. Andere acts, zoals een vuurwerkspektakel en tal van muzikale performances, maken het plaatje compleet", vertelt schepen van Sport Carl Nijssens.

"De Monumentenrun is op amper een paar jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de hoofdstad van Haspengouw. Het combineert sport en cultuur in een gezellig belevingsevent voor jong en oud", besluit burgemeester Veerle Heeren.

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende parcours (300 m – 1 km – 5km – 10 km). Inschrijven kan nog op de dag van de Monumentenrun, vanaf 16u in de Trudo Sporthal op de Veemarkt.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden