www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zaterdag 23 maart 2019

Sint-Truiden: Vijf panoramakijkers op toplocaties (15 juli 2018)

Met Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw heeft de stad een knap nieuwtje om de vele wandelaars en fietsers te blijven verwonderen. Op vier toplocaties langs het toeristische routenetwerk staan er inventieve panoramakijkers, die passanten een oneindige blik gunnen op de groene regio. In september komt er nog een vijfde hotspot bij.

"Op zeven jaar tijd nam het aantal fietstoeristen in onze stad met 60% toe. Dat blijkt uit cijfers van Toerisme Limburg. Waar in 2011 zowat 45.000 fietsers door onze stad passeerden, zijn ze vandaag met bijna 70.000. Fietstoeristen vinden dus duidelijk vlot de weg naar hier. Haspengouw in het algemeen en Sint-Truiden in het bijzonder zijn dan ook echte fiets- en wandelparadijzen. Hierbij kiezen wij resoluut voor beleving. Zo willen we onze inwoners en bezoekers de kans geven om op een unieke manier naar onze mooie streek te kijken", zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

Op deze positieve dynamiek speelt het stadsbestuur graag verder in. In het midden van het toeristische seizoen pakt Sint-Truiden uit met een indrukwekkend nieuwtje. Dat moet fietsers en ook wandelaars tijdens hun verkenningstocht door de regio net dat tikje meer bieden.

"Op vier hotspots langs ons fietsroutenetwerk staan er panoramakijkers, waarmee voorbijgangers kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over onze wondermooie landschappen. Uniek is dat de toestellen ook toelaten om in te zoomen en je plekjes laten ontdekken waar je het bestaan nog niet van afwist. Langs de kijkers plaatsten we ook panoramaborden, die meer uitleg geven bij wat je in de verte zoal ziet."

De kijkers en borden bevinden zich op de abdijtoren (Diesterstraat 1; knooppunt 135), aan de Viersprong in Nieuwenhoven (Engelbamp; knooppunt 150), aan de Honsberg in Zepperen (Kerselaarsstraat; tussen knooppunten 171 en 149) en op het panoramabassin in Velm (Romeinseweg; tussen knooppunten 185 en 186). In september komt er aan de Galg (Romeinse Kassei; knooppunt 186) nog een vijfde panoramalocatie bij.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden