www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zaterdag 16 februari 2019

Sint-Truiden: Unieke kubustoren is primeur in Europa (8 juli 2018)

Op zondag 8 juli werd de vernieuwde stadsspeeltuin in 't Speelhof feestelijk geopend. Tal van nieuwe toestellen zullen tot de verbeelding spreken van jonge en iets minder jonge kinderen. De vernieuwde speeltuin is uitgerust met veertoestellen, een vogelnestschommel, een speelhuisje, een evenwichtsbalk en een kabelbaan. Absolute blikvangers van het kinderparadijs zijn de sensationele kubustoren en de interactieve speelboog.

De kubustoren is een Europese primeur. In het toestel van zo'n acht meter hoog zijn verschillende speelelementen verwerkt, zoals meerdere glijbanen en een klauternet. De interactieve Yalp Sona is de andere opvallende nieuwigheid van de stadsspeeltuin. Het toestel -dat in België in geen enkele andere openbare speeltuin te vinden is - ziet eruit als een gigantische regenboog. Met één druk op de knop krijgen kinderen de keuze uit negen verschillende spellen, zoals een loopparcours, een rekenopdracht of een danspartijtje.

Een camera in het toestel registreert alle bewegingen die de kinderen op de grond maken. Het toestel is ook toegankelijk voor kinderen met een handicap.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden