info@limburgnieuws.be

donderdag 2 april 2020

Sint-Truiden: Sint-Trudo Ziekenhuis investeert in volledig nieuw verloskwartier (23 mei 2018)

Meer comfort, een huiselijke, ontspannen sfeer en de integratie van arbeid en bevalling in één ruimte, dat zijn de sleutelwoorden voor het nieuwe verloskwartier van het Sint-Trudo Ziekenhuis. Het huidige verloskwartier wordt uitgebreid tot 4 comfortabele arbeidsverloskamers waarvan 2 met relaxatie-/bevalbad.

Momenteel telt de materniteit van het Sint-Trudo Ziekenhuis jaarlijks zo'n 650 bevallingen. Met de komst van 3 jonge gynaecologen eind vorig jaar wordt verwacht dat het aantal geboortes met zo'n 20 procent zal toenemen.

Vandaag telt het verloskwartier van het Sint-Trudo Ziekenhuis 2 arbeidskamers, 2 verlos-kamers en een ruimte met relaxatiebad. Na de verbouwing zullen beide functies geïntegreerd zijn zodat de toekomstige mama na de arbeid niet meer naar een andere kamer moet verhuizen om te bevallen. “Het nieuwe verloskwartier zal bestaan uit 4 ruime arbeidsverloskamers waar we met lichte en warme kleuren en een comfortabele inrichting een huiselijke en ontspannen sfeer willen creëren zodat de arbeid en de bevalling in alle rust kunnen verlopen. De kamers beschikken over een comfortabel bed dat snel en eenvoudig kan omgebouwd worden tot verlostafel, een comfortabele zetel voor de partner, een tv en cd-speler, een zitbal en de mogelijkheid om het licht te dimmen. Als vroedvrouwen proberen we de toekomstige mama zo optimaal mogelijk te begeleiden. Hierbij baseren we ons op de richtlijnen voor een moedervriendelijke ziekenhuis van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Zo moedigen we bijvoorbeeld de vrouw aan om in beweging te blijven tijdens de arbeid, niet-medische pijnbestrijding te overwegen en zelf aan te geven in welke houding ze wenst te bevallen", zegt hoofdvroedvrouw Christine Cardinaels.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden