www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 17 januari 2019

Sint-Truiden: 400 kinderen op de fiets tijdens autoluwe schooldag (15 mei 2018)

Sint-Truiden is een fietsstad. Het stadsbestuur en de lokale politie willen de leerlingen van het zesde jaar basisonderwijs dan ook aanzetten om na te denken over hun veiligheid in het verkeer. Op dinsdag 15 mei - de autoluwe schooldag - maakten ze daarom een begeleide fietstocht door de stad. Achteraf namen de kinderen nog deel aan tal van sensibiliserende activiteiten.

Op dinsdag 15 mei organiseerden het stadsbestuur van Sint-Truiden en de lokale politie de jaarlijkse autoluwe schooldag. Alle kinderen van het zesde jaar basisonderwijs maakten een fietstocht onder begeleiding van inspecteurs van de lokale politie. Tijdens deze fietstocht maakten de leerlingen kennis met specifieke verkeerssituaties, zoals gevaarlijke kruispunten, verkeerslichten en rotondes. Om de veiligheid te garanderen, kregen alle leerlingen en begeleiders een fluorescerend hesje.

"Deze kinderen maken volgend jaar de overstap naar het middelbaar onderwijs. Velen onder hen gaan dan met de fiets naar school en dit vaak met weinig ervaring in het verkeer. Deze autoluwe schooldag zal hen helpen met het bijbrengen van deze ervaring", zegt burgemeester Veerle Heeren.

Met ruim 400 deelnemers was de autoluwe schooldag ook dit jaar opnieuw een schot in de roos.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden