www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 17 januari 2019

Sint-Truiden: Stadsbestuur blaast Trudofeesten nieuw leven in (9 maart 2018)

In 2019 staan er opnieuw Trudofeesten op de kalender. Het stadsbestuur van Sint-Truiden laat de gelegenheid alvast niet voorbijgaan om er een gevarieerd evenementenprogramma aan te koppelen. De opening van het Trudojaar is gepland voor vrijdag 23 november 2018.

De Trudofeesten zijn een reeks evenementen ter ere van stadsstichter Trudo. De viering vond voor het eerst plaats in 1893. Nadien keerden de plechtigheden om de zeven jaar terug.

"Waar tijdens de voorbije edities de keuze viel op activiteiten voor een geïnteresseerd doelpubliek, zetten wij resoluut in op een boeiend aanbod voor alle inwoners en bezoekers. Als hoogtepunt is er in september 2019 een bruisend stadsfestival, waarbij via spectaculaire acts onze lange stadsgeschiedenis weer tot leven komt", zegt burgemeester Veerle Heeren.

"Verder duiken er in de tweede helft van 2019 nog tal van andere evenementen op voor zowel jong als oud. Hiervoor doen we een beroep op de creativiteit van onze inwoners en verenigingen. Zij kunnen voor de organisatie van activiteiten rond de Trudofeesten rekenen op een subsidie. Vanaf dit najaar gaan we hiervoor concreet aan de slag", zegt schepen Johan Mas.

Tot slot lanceert het stadsbestuur tijdens de Trudofeesten zijn nieuw digitaal erfgoedportaal. Dat krijgt de vorm van een interactief informatiescherm, waarlangs inwoners en bezoekers heel laagdrempelig toegang krijgen tot het rijke erfgoedverleden van de hoofdstad van Haspengouw.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden