Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Sint-Truiden: Meer dan 800.000 euro voor vernieuwingen aan spoorwegperrons in Sint-Truiden (8 maart 2018)

De federale regering trekt meer dan 800.000 euro uit voor vernieuwingen aan spoorperrons in Sint-Truiden. Het bedrag maakt onderdeel uit van een ruimer investeringsprogramma van minister van Mobiliteit Fran├žois Bellot. Concreet wordt er 1 miljard euro vrijgemaakt voor spoorwegprojecten ter verbetering van de mobiliteit van de reizigers en het goederenvervoer.

De uitvoering van de werken is gepland voor 2019 en zal gebeuren door de NMBS. Wat dit voor de spoorinfrastructuur in Sint-Truiden inhoudt, maakt de vervoersmaatschappij in de loop van de komende maanden bekend.

Burgemeester en federaal volksvertegenwoordiger Veerle Heeren is alvast tevreden dat Sint-Truiden een flinke som uit het budget krijgt: "Als stadsbestuur trekken wij resoluut de kaart van de groene, milieuvriendelijke mobiliteit. De trein speelt hierin natuurlijk een centraal rol. Willen we burgers aanmoedigen meer te kiezen voor dit vervoersmiddel, moeten we ook beschikken over een goede spoorweginfrastructuur. Als stad investeren wijzelf in de stationsomgeving met ons nieuwe Gazometerproject met onder andere een nieuwe school en jongerencentrum. Met haar investeringsprogramma geeft de federale regering nu ook een belangrijk signaal naar de toekomst. De volgende jaren werken we samen met de NMBS aan de verdere ontwikkeling van de stationsomgeving."


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden