Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

vrijdag 14 december 2018

Sint-Truiden: Herinrichting Gazometerstraat (26 februari 2018)

Op maandag 5 maart gaan de werken in de Gazometerstraat van start. Die wordt heringericht als fietsstraat. Dat moet de mobiliteitssituatie beter afstemmen op de nieuwe school. Die maakt onderdeel uit van het Gazometercomplex. In functie daarvan krijgen ook de nutsvoorzieningen en rioleringsleidingen in de Gazometerstraat een vernieuwingsbeurt. Vanaf het begin van de werken gaat de Gazometerstraat toe voor het autoverkeer.

In de toekomst wordt de Gazometerstraat een fietsstraat. Zachte weggebruikers hebben er voorrang op autochauffeurs die hun snelheid moeten matigen. Deze beslissing moet de verkeerssituatie beter afstemmen op de nieuwe basisschool in de Gazometerstraat. Die opent in het najaar de deuren. Als de winterprik niet aanhoudt, starten de herinrichtingswerken op maandag 5 maart.

"Als alles volgens plan verloopt, moeten de nutswerken voor 1 september klaar zijn. Dan nemen ook de leerlingen hun intrek in de nieuwe basisschool. Dat zal een extra verkeersstroom met zich meebrengen. Om die al niet van bij aanvang in de war te sturen, wordt momenteel onderzocht of het mogelijk is om pas enkele weken later met de riolerings- en wegenwerken te starten. Dat delen we binnenkort nog mee", aldus schepen van Openbare werken en Mobiliteit Bert Stippelmans.

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden