Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Sint-Truiden: Toeristische gids 2018 pakt uit met uitgebreid belevingsaanbod (2 februari 2018)

Wandelen, gastronomie en fruitbeleving zijn troef in de Truiense toeristische gids van 2018. Op 1 februari stelde het stadsbestuur in de brouwerij van Wilderen zijn vernieuwde aanbod voor aan de toeristische partners en het grote publiek.

"Naar Sint-Truiden blijf je terugkomen" is de slagzin van de nieuwe toeristische gids van de hoofdstad van Haspengouw. Die biedt net dat tikje meer om iedereen keer op keer te bekoren.

"In samenwerking met de BFV Bloesembar komen er bijvoorbeeld ballonvluchten over het bloesempanorama. Verder biedt Le Bon Vinvant bezoekers de kans tot glamping - luxueus kamperen - in één van de 5 prachtige tenten. Met elk een eigen kampvuur en dit te midden van de boomgaarden op de grens tussen Borgloon en Sint-Truiden. Het is heerlijk vertoeven in de bloesembar van PiPO, met vers geperst sap van eigen bodem. En daarnaast zetten we ons nog steviger op de kaart als de wandelstad bij uitstek. Er komt zelfs een bloesemjogging.

Voor de kinderen opent er in de fruitvallei een spectaculaire glijbaan, hiermee mikken we op jonge gezinnen. Ook rusten we onze routes uit met vier panoramakijkers. Onder de noemer Kijk op Haspengouw kan je zo van de ene uithoek van de stad naar de andere turen. Wandelen wordt zo een allround-belevingsevent", zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

Het huidige aanbod breidt verder uit, maar ook nieuwe opportuniteiten worden aangeboord. "Zo is de wijnbouw in opmars in Haspengouw. Wij krijgen meer vragen van telers om dit potentieel op toeristisch vlak in de kijker te zetten. Naast domein Kitsberg, stellen daarom ook de wijnmakers van Gloire de Duras en Marsnil hun deuren open voor boeiende en vooral smakelijke rondleidingen."

Wijn is niet het enige gastronomische nieuwtje van het komende seizoen. Samen met een aantal horecapartners stippelde Sint-Truiden een culinaire wandeling uit door de binnenstad. Deelnemers kuieren van restaurant tot brasserie. Daar degusteren ze telkens een signatuurgerechtje. Na afloop hebben ze zo een volledig driegangenmenu achter de kiezen.

De prachtige bloesems, het uitgebreide evenementenaanbod, de talrijke monumenten en de verschillende fruitactiviteiten: de volgende maanden zijn er weer redenen te over om meermaals naar Sint-Truiden af te zakken.

De toeristische gids van 2018 glijdt de komende weken in elke Truiense brievenbus. Je kan hem ook online doorbladeren op http://www.toerisme-sint-truiden.be, of een exemplaar verkrijgen bij Toerisme Sint-Truiden in het oud stadhuis op de Grote Markt.Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden