www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zaterdag 23 maart 2019

Sint-Truiden: Bewegingstraject op maat van iedere Truienaar (16 januari 2018)

Bewegen op Verwijzing (BOV) helpt inwoners meer te bewegen. Mensen die er niet in slagen om aan lichaamsbeweging te doen, worden door de huisarts doorverwezen naar een coach. Zij stippelt een traject uit op maat van ieders levenspatroon. Onderzoek wijst uit dat deelnemers hierdoor dubbel zoveel gaan bewegen. In Sint-Truiden startte het project op 15 januari.

"Zo'n 10% van alle sterfgevallen is deels te wijten aan een tekort een lichaamsbeweging. Dat is samen met onder meer roken één van de belangrijkste doodsoorzaken. Meer bewegen is van levensbelang en daar zijn wij ons als Gezonde Gemeente ten volle van bewust. We zetten dan ook graag onze schouders onder het ‘Bewegen op Verwijzen’-project. We hebben alvast alle huisartsen en gezondheidswerkers in onze stad aangespoord hetzelfde te doen", zegt schepen van Gezondheid Carl Nijssens.

Hoe werkt het? Iedereen vanaf 18 jaar kan naar zijn huisarts stappen om zich te laten doorverwijzen naar de Bewegen Op Verwijzing- of BOV-coach Tinne Morren. "Ik stel vervolgens een beweegplan op en zie toe op de verdere ontwikkelingen. Iedereen die is doorverwezen, heeft recht op zo'n zeven uren coaching. Ze betalen hiervoor vijf euro per kwartier. Voor mensen die aanspraak maken op een verhoogde tegemoetkoming, bedraagt dit tarief slechts één euro", aldus de bewegingscoach.


INFO
www.bewegenopverwijzing.be
Dienst Welzijn
Kazernestraat 13
011 70 15 56

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden